מאפינס דלורית
הרכיבים:
1 דלורית בגודל בינוני
4 ביצים
1 כוס שמן
11/2 כוס סוכר
1 כפית מלח
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח קונדיטור
2 כפות תמצית ווניל
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
לבשל את הדלורית קלופה במים עד שמתרככת .
כשמתקררת להכניס למעבד מזון או לבלנדר ולהוסיף את שאר המרכיבים . לעבד הכל יחד.
לנגב תבנית שקעים במעט שמן קנולה.
למלא חצי מהשקע עם החומר.
לאפות חצי שעה בחום של 180 מעלות.
לשמור בכלי סגור.
לחם
הרכיבים:
2 כפות שמן
2 ביצים
11/2 כוס מים פושרים
2 כוסות קמח קונדיטור
1/2 כוס קמח אורז מלא
2 כפות סוכר חום
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כפית משפר אפיה קאנסטן גאם
2 כפות פשתן טחון
3 כפות גרעיני חמניות
לקישוט: שומשום
אופן ההכנה:
באופה לחם – לשים בתבנית את השמן ולנגב איתו את כל התבנית כדי שלא ידבק הקמח לדפנות . להוסיף את שאר הנוזלים, מעליהם את הקמחים ובסוף את שאר החומרים.
להפעיל את המכונה לתכנית של לחם מקמח מלא (2.40 – 3 שעות) . להפריד את הלחם מהדפנות בעזרת סכין גדול (של לחם) ולהוציא מהתבנית 5 דקות לאחר גמר האפיה כדי שהלחם לא יתרטב מהאדים.
לאפיה בתנור – להכניס לקערת המיקסר את כל החומרים היבשים ולערבב , להוסיף את הנוזלים ולעבד היטב . הבצק יוצא נוזלי.
להעביר מיד לתבנית מאורכת מרופדת בניר אפיה.
לפזר מלמעלה שומשום ולהתפיח כשעה או עד שהבצק מגיע לדפנות.
לאפות 3/4 שעה בחום של 180 מעלות .
להוציא את הלחם מהתבנית מיד לאחר האפייה כדי שלא יתרטב מהאדים.
כופתאות – קנידלאך
20 כופתאות
החומרים:
1 חבילה שלמה של פריכיות אורז (14 פרכיות) – לטחון דק במעבד מזון כך שיוצאים 21/2 כוסות של פרורי אורז .
להוסיף:
2 ביצים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל החומרים .
ליצור כדורים בידיים רטובות ולהכניס למרק רותח .
לבשל במשך רבע שעה .
עוגת גבינה
תבנית בינונית 30X25 ס"מ
החומרים:
לבצק:
1 - 1/4 כוס קמח קונדיטור
1/2 שקית אבקת אפייה
1 ביצה
3 כפות סוכר
70 גרם חמאה
למילוי:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
750 גר' גבינה לבנה 5%
3 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס קמת קונדיטור
לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
לחמם את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
להכניס לקערה את כל חומרי הבצק וללוש לבצק אחיד.
לשטוח בתבנית מרופדת בנייר אפייה
להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה כוס סוכר. להמשיך להקציף עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת לערבב גבינה עם חלמונים, סוכר וניל וקמח.
להוסיף את הקצף לגבינה ולאחד בתנועות עטיפה.
לשטוח את המילוי על הבצק ולאפות במשך 50 דקות.
לערבב את השמנת החמוצה עם הסוכר ולמרוח על העוגה בעודה חמה.
להמשיך לאפות עוד 15 דקות.
לכבות את התנור אך להשאיר בתוכו את העוגה לעוד 30 דקות.
פשטידה חלבית
לפשטידה:
400 גרם אטריות אורז לבן רחבות
5 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קנולה
2 שקיות סוכר וניל
2 קוטג'
1 שמנת
לציפוי:
2 כוסות קורנפלקס או פצפוצי אורז
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
150 גר' חמאה
אופן ההכנה:
להכניס לקערה רחבה את האטריות, ולהערות מעליהם מים רותחים עד שיכסו אותם. להוסיף כפית מלח ולהשהות למשך 5 דקות.
לסנן את האטריות מהמים ולהכניסם חזרה לקערה.
להוסיף את שאר החומרים ולערבב.
לשטוח בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה ולאפות בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-45 דקות עד להזהבה.
להוציא את הפשטידה מהתנור ולפזר מעליה פצפוצי אורז או קורנפלקס. רצוי למעוך מעט ביד את הקורנפלקס כדי שלא יהיו חתיכות מידי גדולות.
להמיס בסיר חמאה, סוכר וקינמון ולשפוך מעל הקורנפלקס.
לאפות עוד 15 דקות.
להגיש חם.
עוגיות מבצק פריך
החומרים:
1/2 3 כוסות קמח קונדיטור
3/4 כוס קמח אורז מלא
1 כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כף מיץ לימון
3 ביצים
אופן ההכנה:
להכניס לקערה את החומרים ולעבד לבצק.
לרדד את הבצק דק על גבי נייר אפיה מקומח.
לקרוץ צורות בעזרת קורצנים.
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק קצת אחד מהשני.
לאפות בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ- 15-20 דקות עד להזהבה נאה.
לאכסן בכלי סגור במקרר.
עוגת 'סנדויץ' ( תבנית תנור)
החומרים לבצק:
1/2 3 כוסות קמח קונדיטור
3/4 כוס קמח אורז מלא
1/3 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מים
2 ביצים
החומרים למילוי:
2 כפות קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
250 גר' שוקולד מריר
1/4 כוס שמן
5 ביצים
3 כפות קמח קונדיטור
אופן הכנת הבצק:
להכניס את כל החומרים לקערת המיקסר ולעבד עד לקבלת בצק אחיד.
לחלק אותו לשניים ולרדד כל חלק על גבי נייר אפיה מקומח מעט לפי גודל התבנית.
אופן הכנת המילוי:
להרתיח בסיר קקאו ,מים, סוכר ,שמן ושוקולד.
לכבות את האש ולהוסיף תוך כדי ערבוב 5 ביצים אחת אחרי השנייה .
להוסיף קמח קונדיטור ולערבב.
אופן הרכבת העוגה:
להניח בתבנית חלק אחד של הבצק עם הנייר אפייה שמתחתיו.
לשפוך מעל הבצק את המילוי שבסיר ולשטוח אותו.
להפוך מעל הקרם את הבצק השני כשהנייר אפיה כלפי מעלה ולהפריד אותו מהבצק.
לדקור את הבצק בעזרת מזלג במס' מקומות .
לאפות בחום בינוני של 180 מעלות כ 30 דקות או עד שהבצק מזהיב יפה .
שושני פיצה
החומרים לבצק:
21/2 כוסות קמח קונדיטור
3/4 כוס קמח אורז מלא
1 גביע לבן קטן (125 מ"ל)
1 כוס שמן
1 כפית מלח
החומרים למילוי:
קטשופ
טבעות זיתים
גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים לקערה ולעבד לבצק רך.
להשהות את הבצק במקרר למס' שעות.
לחלק את הבצק ל-3 חלקים .
לרדד כל חלק על גבי ניר אפיה מקומח היטב, לעלה לא מדי דק.
למרוח קטשופ, לפזר גבינה צהובה מגורדת ולקשט בטבעות זיתים.
לגלגל את הבצק לכרוכיה.
לחתוך פרוסות בעובי של 1 ס"מ בעזרת סכין חדה ע"י תנועות ניסור.
להשכיב את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק אחד מהשני.
לאפות בחום בינוני של 180 מעלות במשך כחצי שעה או עד שהשושנים מזהיבים
להגיש חם
סהרונים בסירופ
החומרים לבצק:
3 כוסות קמח קונדיטור
3/4 כוס קמח אורז מלא
1 כ שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1 כוס שמן
1/2כוס מים פושרים
2 ביצים
החומרים לסירופ:
2 כוסות מים
2 כפות תמצית וניל
11/2 כוסות סוכר
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
להכניס לקערת המערבל את החומרים היבשים: קמחים סוכר ומלח ולערבב.
להוסיף את הנוזלים: מים ביצים ושמן ולעבד לבצק.
לחלק את הבצק ל 10 כדורים שווים.
לרדד כדור אחד לעיגול על גבי ניר אפיה מקומח.
לחתוך כל עיגול ל8 משולשים שווים בגודלם.
לגלגל כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר ולעגל לצורת סהרון.
להניח בתבנית מרופדת בניר אפיה ולאפות בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ – 25 דקות עד להזהבה .
להכניס לסיר את חומרי הסירופ ולהביא לרתיחה על גבי האש . לכבות את האש.
לטבול את העוגיות בסירופ החם ולהוציא מייד בעזרת כף מחוררת .
העוגיות נשמרות במקרר למספר ימים .לזמן יותר ארוך רצוי להקפיא.
פיתה בצל
הרכיבים לבצק:
3 כוסות קמח קונדיטור
3/4 כוס קמח חומוס / אורז מלא
11/2 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום
1 כפית מלח
1 ביצה
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
הרכיבים לקישוט הבצל:
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/4 כוס שמן (זית או קנולה)
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
אפשרות נוספת:
במקום בצל אפשר לשים כל עשב תיבול טרי (כגון רוזמרין) עם שמן זית .
אופן ההכנה:
להכניס לקערת המיקסר את הרכיבים היבשים ולערבב. להוסיף את הנוזלים ולעבד לבצק. הוא יוצא מעט נוזלי.
להשאיר להתפחה במיקסר למשך כחצי שעה.
לשטוח בתבנית של תנור מרופדת בניר אפיה 6 פיתות קטנות וקצת עבות בעזרת כף רטובה.
להרטיב שוב את הכף ולהחליק אותן יפה. לעשות גומחה במרכז כל פיתה.
לערבב את הבצל עם השמן והתבלינים ולמלא כפית מהחומר בכל גומחה. לאפות 25 דקות בחום של180 מעלות.
להקפיא את הפיתות בצל בעודן טריות. לפני האכילה להפשיר במיקרוגל במשך כדקה.